Index Vakbarát Hírportál

Shell-botrány: a szállító cég sofőrje fordítva töltötte ki a szállítólevelet

2019. október 3., csütörtök 07:53

Amikor a Mol finomítójából a Klacska nevű szállítmányozó cég tartálykocsijába átfejtették a Shell Füredi úti kútjába szánt benzint és gázolajat, a gépkocsivezető fordítva jegyezte fel a szállítólevélre az autó rekeszeinek a tartalmát, a Népszava információja szerint ez vezetett aztán ahhoz, hogy több száz autó egyenként több tízezer vagy akár több millió forintos kárt szenvedett.

A Shell a jövőben úgy orvosolná a problémát, hogy nem rendel gázolajból és benzinből egyező mennyiséget, ez a megoldás azonban nem válik iparági szabvánnyá, egy hasonló hiba bármikor máshol előfordulhat.

A kúton egyébként több mint másfél napig tartott a téves üzemanyag értékesítése, a gyanútlan autósok a benzines járművekbe dízelt, a dízelesekbe pedig benzint tankoltak, összesen 33 ezer liter üzemanyagot értékesítettek így. A Shell közleménye szerint körülbelül ezren vásároltak náluk rossz üzemanyagot, eddig az érintettek közel fele jelentkezett, közülük háromszáz autóssal a cég biztosítási szakértői már felvették a kapcsolatot. 

Rovatok