Index Vakbarát Hírportál

Megnézték, honnan lehetett pénze Borkainak az orgiázásra

2019. október 18., péntek 09:08

A választási kampánynak vége, de még mindig rengeteg kérdés maradt megválaszolatlan a kampány egyik főszereplőjének számító Borkai Zsolt ügyeiről, akit a szexvideója és az annak nyomán elterjedt korrupciós vádak ellenére újraválasztottak Győr polgármesterének. Nem tudni például, hogy miből fizette az adriai orgiát, illetve hogy a bevallott vagyonából egyáltalán futotta volna-e ilyen dorbézolásra.

Bár Borkai korábban már azt nyilatkozta, hogy nem közpénzből finanszírozta az utazást, a Hvg.hu igyekezett utánajárni a polgármester pénzügyeinek úgy, hogy kikérte a vagyonnyilatkozatait az elmúlt öt évre. Ehhez Győrig kellett menniük a lap újságíróinak, ugyanis csak személyesen lehet ezt a dokumentumot megtekinteni, és csak a legutóbbit, a hivatal dolgozói szerint ugyanis csak azt tartják bent, a régebbieket visszaadták a polgármesternek. Így csak a 2018-as vagyonnyilatkozatba kaptak betekintést. 

Ebből nem tűnik úgy, mintha a polgármester úszna az elorgiázható pénzben, bár azért nem keres rosszul. Borkai polgármesteri fizetése havonta kicsit több, mint egymillió forint, emellett még havi 297 ezer forint olimpiai járadékot kap. Tavaly volt még 15 millió forint készpénze, amelyet 2017-ben örökölt, és 10 millió forint banki tartozása. A polgármesternek hét ingatlana is van:

Borkainak tulajdona gazdasági társaságban nincs. A Hvg.hu szerint az nem derül ki a vagyonnyilatkozatból, hogy Borkai beszállt-e az adriai orgia finanszírozásába, pedig a szexvideót szivárogtató rejtélyes blogger szerint abban az évben zajlott a hajós orgia, amelyről a lap által látott vagyonnyilatkozat szól. Igaz, Borkai szerint nem tavaly, hanem évekkel ezelőtt történt az eset. 

Rovatok