Index Vakbarát Hírportál

Megszenvedte a Meki a főnök csajozását

2019. november 5., kedd 10:17

Hétfőre derült ki, hogy kidobják a McDonald's elég sikeres főnökét, Steve Eastbrookot,mert viszonya volt egy alkalmazottal. Most a Reuters arról ír, hogy a cég egyben megvált a fő HR-esétől, a 15 éve náluk dolgozó Davifd Fairhurstttől is.  

Eastbrook volt elnök-vezérigazgató alapfizetése 1,35 millió dollár volt (400 millió forint), és mivel hat hónapos járandóságára mindezekkel együtt is még jogosult, 675 ezer dollárra még számíthat. Viszont cserébe 2,5 évig nem dolgozhat a konkurenciánál.

 Ez az összeg egyébként eltörpül a valószínűleg például bónuszokkal és részvényopciókkal felturbózott teljes fizetéséhez képest, Eastbrook ugyanis tavaly 15,88 millió dolláros (4,7 milliárd forintos) teljes juttatást kapott a cégtől. Egy évvel korábban viszont 21,8 millió dollár ütötte a markát a vállalattól, írta a CNN

Az új vezérigazgatót  azonnal ki is nevezték, az eddigi amerikai főnök, Chris Kempczinski vette át a teljes céget. Egyébként ő csak 1,25 millió dolláros éves alapfizetésért. Ő egyébként nem tervez komoly változtatásokat a cég működésében, szerinte jól mennek a dolgok. Mondjuk pont az USA-ban stagnál az értékesítésük, óriási erőeszítéseik dacára.

Eastbrook inkább sikeres volt a McDonald's élén, 25 évet dolgozott a cégnél, 2015 óta vezérigazgatóként. Sikeresen javítgatta a McDonald's megtépázott hírnevét, és megduplázódott alatta a cég részvényárfolyama is. Távozása után hétfőn 3 százalékot esett ez az árfolyam. 

Rovatok