Index Vakbarát Hírportál

Még mindig csetlik-botlik a Takarékbank rendszere

2019. november 11., hétfő 16:30

Továbbra is komoly problémákkal kell szembenéznie a Takarékbank ügyfeleinek. Már ötödik napja nincs minden rendben a kormányzati támogatással létrejött nagybank rendszerével.

Az egyik olvasónk például azt írta, az internetes kártyás fizetéseket duplán vonja le a számlájáról a pénzintézet. Emiatt volt, hogy utalni sem tudott az illető, holott lett volna fedezet a kártyáján, ha nem duplán vonták volna le a vásárlások összegét. Olvasónk panaszbejelentésére a bank azt válaszolta, hogy jóváírják majd a pluszban levont tételeket.

De van más gond is. Kollégánk azt tapasztalta, hogy a kártyás vásárlások után kapott sms-ben csak a levont összeget írták meg, az egyenleget azonban, vagyis azt. hogy mennyi pénz maradt még a kártyán, már nem írták meg, pedig ez is része a szolgáltatásnak, eddig ilyen nem fordult elő.

Ahogy azt korábban írtuk, a takarékok és a Takarékbank körüli cégcsoport október 31-vel olvadt össze egy nagy bankká. Ez egy informatikai integrációt is jelentett, amellyel még pár nap haladékot adott magának a cég, és előre jelezte az ügyfeleinek, hogy november 5-ig nem lesz használható a Takarék online felülete. A panaszok szerint azonban azóta sem működik rendesen a rendszer.

Korábban többek között arról számoltak be az olvasók, hogy

Ma is megkerestük a Takarékbankot, arra voltunk kíváncsiak, hogy ők is meg tudják-e erősíteni, hogy továbbra is komoly fennakadások vannak a rendszerükkel, illetve megkérdeztük, hogy mikorra várható a problémák elhárítása, de egyelőre csak annyit írtak, hogy jelentkeznek majd, ha érdemi információval tudnak szolgálni.

(Borítókép: Index)

Rovatok