Index Vakbarát Hírportál

A Mészáros család még annál is gazdagabb, mint eddig sejteni lehetett

2019. november 18., hétfő 12:44

Nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora vagyona van Mészáros Lőrincnek és családjának, részben azért, mert a vagyon nagy része nehezen követhető és pontosan összeszámolható formában van, másrészt mert olyan gyorsan nő, hogy azt nehéz számontartani. Most viszont kaphatunk egy kis bepillantást abba, hogy éppen hogyan áll a Mészáros család anyagilag.

A G7.hu igyekezett összeszámolni ismét a volt felcsúti polgármester és családtagjai tulajdonait, annak apropóján, hogy nemrég új értékelés látott napvilágot a család egyik fontos cégéről, a Talentis Group Zrt.-ről. A céget azért kellett felértékelni, mert abban egy kicsit több mint 2 százalékos tulajdonos lett a Mészárossal korábban üzletelő Varga Károly. Ennek kapcsán kiderült, hogy független szakértők szerint a cég nagyjából 210 milliárd forintot ér, amiből 205 milliárd lehet Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában. A portál szerint ennek nagyjából duplájáról, vagyis 

410-415 milliárd forint céges vagyonról lehet papírja a Mészáros családnak.

A Forbes magyar kiadása nemrég még 353,4 milliárd forintra becsülte a teljes Mészáros-csoport értékét, ezzel a Mészáros család a legvagyonosabb famíliának számít az országban. 

Ekkora vagyonnal a G7 szerint Mészáros Lőrinc a világ nagyjából 1200. leggazdagabb embere lehet, már ha a Forbes nemzetközi listáját vesszük alapul. Ezzel 800 helyet javíthatott a tavalyi helyéhez képest. 

Rovatok