Index Vakbarát Hírportál

A szuterén korábban tároló volt, ma meg már lakás

2019. december 23., hétfő 05:38 | aznap frissítve

A magas ingatlanárak miatt lakás gyanánt is egyre inkább keresik a szuteréneket, pedig korábban jellemzően tárolókként használták, írja a Magyar Hírlap.

A szuterének inkább a régebbi építésű belvárosi téglaházaknál bukkannak fel, így bár maga a lakás nem a legkedvezőbb, de az elhelyezkedése igen. 

A Duna House szerint a szuterén vásárlása előtt az átlagosnál nagyobb figyelmet érdemes fordítani az ingatlan állapotának felmérésére. A föld alatti pozíció miatt a nedves falak, beázások több kellemetlenséget okozhatnak később, és az is fontos kérdés, hogy elegendő napfény jut-e a lakásba.

A lap szerint

a jó elhelyezkedésű, felújított budapesti szuterének körében könnyen lehet találkozni 500-600 ezer forintos négyzetméterárral.

Az Andrássy úton például 23 millió forintért kelt el egy 12 négyzetméteres lakás.

Az elmúlt időszakban szaporodnak azok a jelzések, amik a magyar ingatlanpiac megtorpanását mutatják. A lakáspiac 2014-es feltámadása óta az árak folyamatosan meredek ütemben nőttek és a kereslet is végig élénk volt, a 2019-es első félévben viszont mintha lassulást látnánk. Átmeneti hátrahőkölésről van szó, vagy trendfordulónak vagyunk tanúi? Adatokat böngésztünk, és elemzőkkel beszéltünk, hogy a végére járjunk, erről alább olvashat.

Rovatok