Index Vakbarát Hírportál

Csótányos konyhában készítette a pizzát egy budapesti cég

2020. január 21., kedd 10:16

Egy budapesti, pizzakészítést és házhoz szállítást végző egység tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei január közepén. Az intézkedésre „a helyszínen tapasztalt, élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságok” miatt volt szükség, ami alatt azt kell érteni, hogy a pizzéria tele volt csótányokkal.

A hatóság a bezárás előtt készített egy videót, ami az elején kellemes, polifónikus csengőhangokat idéző dallamokkal és a koszos padlóról készített nagytotálokkal indul, majd fél perc után a zene baljóssá válik, a képbe pedig belesétál egy csótány. Később kiderül, hogy közösségi lényről van szó, ugyanis több társa is megjelenik a felvételen.

A csótányokról még azt is megtudjuk, hogy más állatok társaságában is jól érzik magukat, ugyanis a konyhában egy egér is élt.

A Nébih a honlapján azt írja, hogy a konyhát a Pizzakör Kft. nevű cég üzemeltette.

A pizzériáról a hatósági ellenőrzés során az is kiderült, hogy az élelmiszerek beszerzésénél is ugyanolyan körültekintéssel jártak el, mint a takarítás során: a Nébih ellenőrei 12 tétel jelöletlen, nem nyomon követhető és egy tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert találtak a helyszínen. Az egység az élelmiszer-biztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően 2020. január 20-tól folytathatta a tevékenységét – írta a Nébih a honlapján.

Rovatok