Index Vakbarát Hírportál

Felfüggeszti több budapesti járatát az egyik kínai légitársaság

2020. január 31., péntek 09:52 | aznap frissítve

Március végéig felfüggeszti Csengtu-Budapest és Hszian-Budapest járatait a Shanghai Airlines, írja az Airportal.hu. Ezt a Budapest Airport tette közzé a légitársaságtól származó információk alapján.

A Shanghai Airlines közlése szerint a Csengtu-Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian-Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti a légitársaság.

A Sanghaj-Budapest járat azonban az eredeti menetrend szerint közlekedik.

A közlemény nem tért ki arra, hogy milyen okból határozott így a légitársaság, azonban vélhetően a koronavírus-járvány miatt visszaesett foglalások, és a csoportos utazásokat érintő tiltások állhat a háttérben.

Mit kell tudni a koronavírusról?

A világsajtóban és a közösségi médiában is felfokozott érdeklődés kíséri a járvány alakulását. A megnyilatkozások között vannak megfontoltabbak és kevésbé értelmesek, illetve nyíltan rasszisták is. A posztok közül szakmai megalapozottságát tekintve kiemelkedett Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Szenthágotai János Kutatóközpont virológusának Facebook-bejegyzése, amelyet több ezren megosztottak a napokban. Vele beszélgettünk a TNT podcast különkiadásában.

A betegség terjedését bemutató, interaktív térképünket itt, a koronavírussal kapcsolatos legaktuálisabb híreinket tartalmazó, folyamatosan frissülő cikkünket pedig itt találja.

Rovatok