Index Vakbarát Hírportál

A Ryanair júliustól pörögne fel

2020. május 12., kedd 11:45

Michael O'Leary a BBC Breakfastben bejelentette, hogy júliustól újra repülni fognak a gépeik, és annyi jegyet fognak eladni, amennyit csak lehet. Azaz nem lesznek kihagyott sorok vagy ülések, ez úgyis hülyeség szerinte, hiszen a kisgyerekes családoknak úgyis együtt kell ülniük, ráadásul nem is szükséges a fizikai távolság megtartása, ha van maszk az embereken.

 Emellett szerinte a Egyesült Királyságba beutazóknál elvileg majd talán kötelező 14 napos karantént úgyse fogja betartania senki, szóval ez nem hatékony intézkedés. 

A cég közleményben is részletezte, hogy mindez hogy fog kinézni. A járataik 40 százalékát fogják beindítani júliustól fokozatosan, de célpontjaik 90 százalékáról. Naponta 30 gépet egyébként most járatnak.  Azaz júliustól majdnem mindenhonnét lesz valamilyen Ryanair járat, ahol korábban volt, csak ritkábban. Óvintézkedéseket azért ők is tesznek, mindenki maszkban lesz a gépeken, végig bekapcsolva kell tartani a biztonsági öveket és tilos lesz a klozett előtt felsorakozni vagy készpénzzel fizetni.

Emellett a július-augusztusban utazóknak meg kell majd adni, hogy meddig maradnak a másik uniós országban és ott mi lesz a címük, hogy az uniós kormányok jobban követni tudják az emberek mozgását.

Rovatok