Index Vakbarát Hírportál

6,5 milliárd forint biztosan elmegy az idei augusztus 20-ra tűzijáték nélkül is

2020. június 15., hétfő 10:11

6,5 milliárd forint értékben kötött szerződést a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. (TMÜ) a minden eddiginél grandiózusabbra ígért augusztus 20-i ünnepségsorozatra,

és ebben még nincs benne a tűzijáték ára,

írja a 24.hu. A „Rendezvényszervezési és komplex kommunikációs ügynökségi feladatok ellátása a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt. részére a Szent István Napi ünnepségsorozat kapcsán” címszó alatt futó projektre hatmilliárd-ötszázhetvenötmillió forintot ír elő a szerződés, amelynek a harminc százaléka opciós.

A projektre az állami Antenna Hungáriával szerződött a TMÜ, az Antenna Hungária egyébként 30 milliárdos keretösszegig szerződött tavaly az NKH-tól rendezvényszervezési feladatokra. A Nemzeti Közbeszerzési Hivatal Rogán Antal alá tartozik, és tavaly óta sokkal lazábban bánhatnak a közpénzzel, az NKH-nak nem kell alkalmaznia a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről, illetve a központosított közbeszerzési rendszerről szóló jogszabályt a kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs vagy rendezvényszervezési feladatokra vonatkozó közbeszerzéseknél. Az Antenna Hungária egyébként 2019-ben 60 millió forinttal támogatta Rogán-Gaál Cecília-féle fitneszrendezvényeket. 

Rovatok