Index Vakbarát Hírportál

Rettentően elszálltak a balatoni szállások árai

2020. augusztus 9., vasárnap 21:13 | aznap frissítve

„Az legyen a jelszó: több Balaton, kevesebb Adria” – jelentetti ki nemrég Orbán Viktor a Kossuth rádió interjújában. Csakhogy a Balaton árai mostanra jelentősen elszálltak, ezért egyre kevesebb család engedheti meg magának az itteni vakációzást.

Erre nemrég egy utazásokkal foglalkozó blogger konkrét példával világított rá: a Spabook pénteki posztja szerint szinte ugyanannyit (210 ezer forintot) kell fizetni egy ötcsillagos, szingapúri luxushotelben két éjszakáért, mint egy négycsillagos, tapolcai szállodában. „Nem, nem a szingapúri szálloda akciózik, hanem a magyar árak szálltak el nagyon durván” – állt a posztban.

A nyomozást az RTL Híradó folytatta tovább: amíg az egyik siófoki hotelben 55 ezer forintért lehet kivenni egy szobát egy éjszakára, addig Máltán már 30-40 ezer forintért tengerre néző szobákat lehet találni, szintén négycsillagos hotelekben.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint a magyar szállodák átlagosan 10 százalékkal drágultak tavalyhoz képest. A szervezet ügyvezető igazgatója, Flesch Tamás az RTL Klubnak nyilatkozva elmondta: bár a turizmusban nehéz ma bárkit nyertesként kiemelni, a Balaton azonban valóban a nyár győztese lehet.

A Szállás.hu összesítése alapján idén nyáron 12 százalékkal többen foglaltak szállást a Balatonnál, mint tavaly. A főszezonban 70-90 százalékos foglaltsággal működnek a hotelek, az augusztus 20-i hosszú hétvégén telt házra számítanak. A Balaton és a Fidesz kapcsolatáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Rovatok