Index Vakbarát Hírportál

A debreceni polgármester megnyugodott: lesz pénz az idei bevételkiesés kompenzálására

2020. december 26., szombat 19:03

A Magyar Közlöny december 24-i számában jelent meg a helyi önkormányzatok támogatásáról szóló kormányhatározat, amelyből kiderül, hogy az Orbán-kormány 23-ból 17 megyei jogú város feladatainak ellátásához nyújt anyagi támogatást.

„Az elmúlt hetek jelentős részben a kormány és az önkormányzatok válságkezelésben való szerepvállalásának vitájáról szóltak – írta Facebook-oldalán Papp László, Debrecen polgármestere. Úgy fogalmazott, hogy bár az ellenzéki vezetésű városok az önkormányzatiság végét vizionálják, ami egyébként távol áll a valóságtól, míg a kormánypárti városok a működés és a válságkezelés hatékony egyensúlyának a megteremtésére törekszenek. A polgármester szerint

ebben a helyzetben született a kormány önkormányzatokat segítő »karácsonyi« döntése, melynek köszönhetően a települések jelentős része – politikai színezettől függetlenül – jelentős támogatásban részesül.”

Debrecen 1,38 milliárd forintot kap, amely a 2020-as év bevételkiesésének jelentős részét kompenzálja Papp László szerint, aki hozzátette, ez a döntés azt jelenti, hogy a kormány és az önkormányzatok közötti értelmes párbeszédnek megvan az eredménye.

A forrás teljes felhasználásáról még nem született döntés, de úgy ítélem meg, hogy az egyik érintett terület lesz a közösségi közlekedés ez évi veszteségének finanszírozása

– írta a debreceni polgármester.

Rovatok