Index Vakbarát Hírportál

Kaotikusan, törvényellenesen fizeti a béreket a Dunai Vasmű

2021. január 7., csütörtök 15:59 | aznap frissítve

Hat pontból álló tájékoztató levelet küldött ki a Dunaferr dolgozóinak Evgeny Tankhilevich, a vasmű vezérigazgató-helyettese. Ebből kiderül, hogy megint nem tudja a teljes bért fizetni a munkavállalóknak a társaság, írja a portfolio.hu.

A honlap birtokába került levélből kiderül, hogy

az elmúlt hónapok problémái nem oldódtak meg, ezért az ISD Dunaferr pénzügyi lehetőségei egyelőre továbbra sem javultak.

Ez pedig befolyásolja a decemberi bérek januári kifizetését.

A levélben a vezérigazgató-helyettes közli, hogy  a nettó 200 ezer forintot meg nem haladó béreket január 8-ig kifizeti, viszont az ezt meghaladó összegű béreket ezúttal is csak két részletben képes teljesíteni. Az első részlet minden munkavállaló esetében nettó 200 ezer forint lesz, január 8-ig teljesítve. A maradék összeget legkésőbb január 29-ig ígéri a munkáltató.

A bérek fizetését már szeptember óta nem tudja megfelelő módon rendezni a Dunaferr, ami azt jelenti, hogy

már sorozatban negyedik hónapban nem fizet a cég úgy, ahogy azt a Munka Törvénykönyve meghatározza. 

Orbán Viktor miniszterelnök december 31-én elbocsátotta posztjáról  Galambos Dénest, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszteri biztost. Galambos feladata a területen működő iparvállalatokkal való kormányzati egyeztetés volt. 

A miniszteri biztos menesztéséhez a miniszterelnök nem fűzött indoklást, de a lépés valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy az orosz tulajdonosi hátterű Dunaferr már addig sem tudta két egymást követő hónapban időben kifizetni a béreket.  

Rovatok