Index Vakbarát Hírportál

MNV: most mégsem értékesítenek ingatlanokat

2021. január 7., csütörtök 09:07

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2020 decemberében egy öt üdülőingatlanból álló ingatlancsomag árverését hirdette meg, bruttó 3,62 milliárd forint kikiáltási áron. Az online árverés határideje előtt néhány órával, a minap az MNV törölte az árverést. Ennek okát egyelőre nem közölték – írta a Napi.hu. 

Az üdülős ingatlancsomag, amelyet csak egyben lehet megvásárolni, legértékesebb vagyoneleme a saját kikötővel rendelkező, 1,7 hektáros siófoki Erzsébet szálloda, korábbi neve Hotel Aranypart volt. Ennek a kikiáltási ára az üdülőcsomagon belül 2,09 milliárd forint. A csomagban eladtak volna még két balatonlellei, vízparti üdülőt, egy balatonakali egykori, nem tóparti diáktábort, valamint egy leromlott állagú Római-part közeli, Nánási úti ingatlant.

A nemzeti vagyonkezelő szintén törölt egy kb. 2,4 milliárd forint irányáron meghirdetett ingatlanfejlesztő csomag első árverését, amelyen hat ingatlanlant; öt budapesti, köztük egy Stefánia úti palota, és egy győri épületre, lehetett volna licitálni.

Rovatok