Index Vakbarát Hírportál

Tízmilliárdokkal folytatódik idén a vállalatok beruházástámogatása

2021. január 11., hétfő 10:42

Idén is folytatjuk a magyar vállalatok beruházásait támogató programot – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A pénzügyminiszter közlése szerint

a támogatás tavalyi mérlege 43 beruházás, 155 milliárd forintnyi fejlesztés és 16 500 megvédett munkahely.

A cél, hogy 2021 a növekedés éve legyen a magyar gazdaságban – mondta a miniszter. A nagyvállalati beruházási támogatási program a 2015-ös indulás óta 180 beruházást segített 160 milliárd forinttal, így több mint 382 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon.

A programot az idén is folytatják, a cél az, hogy a cégek azonnali segítséget kapjanak beruházásaikhoz, és a járványhelyzet ellenére se kelljen elmulasztaniuk fejlesztéseiket – erre a célra 25 milliárd forintos keretet hagytak jóvá. A támogatási programot minél előbb meghirdetik, hogy a támogatás rendelkezésre álljon a vállalkozások számára kapacitásbővítésre, munkahelyek létrehozására.

A videóban Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára arról tájékoztatta a minisztert, hogy a nagyvállalati beruházási programban tavaly december 29-ig az összes vállalt támogatást átutalták. Ez azt jelenti, hogy 43 beruházáshoz nyújtottak 70 milliárd forintnyi támogatást, ezáltal az egész országban arányosan 155 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhatott meg.

Rovatok