Index Vakbarát Hírportál

Északnyugat-Magyarország: 2030-ra érjük el az osztrák versenyképességi szintet

2021. január 23., szombat 17:05 | aznap frissítve

Győrben, a megyei kamarában egyeztetett az északnyugat-magyarországi gazdasági zóna fejlesztési irányairól Navracsics Tibor, az övezetet vezető kormánybiztos. Ehhez a zónához hat megye tartozik: Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye. A találkozón Navracsics mellett a hat megyei elnök, valamint Nagykanizsa, Dunaújváros és Sopron városi kamarájának elnöke vett részt.

A cél olyan gazdaságfejlesztési program kidolgozása, amely növeli a vállalkozások hatékonyságát, s így a zóna vállalati versenyképessége 2030-ra érje el az osztrák szintet

 – írta a gyorihirek.hu.  

Navracsics Tibor szerint fontos, hogy az övezeti programok az északnyugat-magyarországi gazdaságot úgy erősítsék, hogy közben illeszkedjenek az országos tervekhez is.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint valódi hiányterületekbe kellene invesztálni a forrásokat. Javasolta: térségi, járási szinten alkalmazzák a gazdaságfejlesztés komplex eszközrendszerét átfogó tervezést követően, valamint alakítsanak ki gazdaságfejlesztési tanácsadási hálózatot.

Rovatok