Index Vakbarát Hírportál

Lázár János: Emlékezzünk majd erre a napra!

2021. február 1., hétfő 15:02 | aznap frissítve

A magyar agrárium, sőt a vidéki Magyarország történetében új fejezet kezdődik – áll Lázár János országgyűlési képviselő Facebook-posztjában.

EMLÉKEZZÜNK majd erre A NAPRA: *2021. február 1.* A magyar agrárium, sőt a vidéki Magyarország történetében új...

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2021. február 1., hétfő

A politikus azt írta, az újraalapított Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem lesz az agrárfordulat szakmai hátországa. 

Országépítésre vagyok alkalmas, nem az ellenfél megsemmisítésére

erről beszélt nemrég a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter a 24.hu-nak adott interjújában.

Elárulta, hogy lezárta a konfliktusát Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával, akivel most megtiszteltetés együtt dolgoznia a februártól Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven alapítványi fenntartásban működő gödöllői Szent István Egyetem kuratóriumában.

Több mint 10 ezer hallgató

A Szent István Egyetem átalakulásával február 1-jén létrejövő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hosszú távon legalább 13 ezer hallgatóra számít – mondta az új felsőoktatási intézmény kuratóriumának elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója korábban. 

Csányi Sándor a kuratórium bemutatkozó online sajtótájékoztatóján közölte: most 14 ezer hallgató tanul öt campuson, több mint ötven telephelyen. Kiemelte a mezőgazdaság jelentőségét, de megjegyezte, hogy az egyetemnek pedagógiai és művészeti képzései is vannak – írta az MTI.

Az intézmény mindegyik kara egyformán fontos – hangoztatta. Úgy fogalmazott: nemcsak kiváló agrárszakembereket akarnak képezni, hanem olyan értelmiségieket is, akik a vidéki élet bástyái lehetnek.

Emlékeztetett arra, hogy az innovációs és technológiai miniszter felkérésére vezeti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumát.

Rovatok