Index Vakbarát Hírportál

Annyi az utas, hogy sűríteni kell a Budapest–Dubaj-járatokat

2021. február 4., csütörtök 17:58 | aznap frissítve

2021. február 14-től a heti kettőről háromra növeli Dubaj és Budapest között közlekedő járatai számát az Emirates, írta az airportal.hu légügyi és légiközlekedési szakportál csütörtökön. Az útvonalat a légitársaság Boeing 777-300ER típusú gépekkel teljesíti.

Az Emirates szerint a bővítésnek köszönhetően rugalmasabb menetrend áll az utasok rendelkezésére, és a dubaji átszállásnál nagyobb választási lehetőségük van, egyebek között a magyar utasok körében is népszerű Maldív-szigetek, Nairobi, Srí Lanka vagy Zanzibár felé.

Az öböl menti ország eleve nagyon kedvelt úti cél a magyarok körében is, a pandémia alatt pedig azért is számít felkapottnak, mert karanténkötelezettség nélkül, negatív PCR-teszttel lehet utazni.

Az utazási irodák – ha óvatosan és csökkentett kapacitással is –, az elmúlt hetekben már elkezdtek rendkívül kedvezőnek mondható előfoglalási akciókat hirdetni, írtuk meg korábban.

Ilyen többek között a megszokott 40 százalékhoz képest a most 0 forintos előleggel foglalható utazások lehetősége

– mondta el az Indexnek Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke.

Az említett ajánlatok elsősorban a júniustól kezdődő nyári szezonra, a klasszikus tengerparti nyaralásokra szólnak. Ennek ellenére az első negyedévben, igaz, nem jelentős számban, de érkeznek foglalások, főként 

A Turisztikai Fejlesztők és Tanácsadók Szövetségének alelnöke viszont úgy látja, a népszerű helyek nem fognak árengedményre kényszerülni. A férőhelyek el tudnak fogyni, a keresztmetszet szűk, az árengedményre már nincs szükség, a foglaltság emelkedésével az átlagár is visszaáll.

Rovatok