Index Vakbarát Hírportál

Közel 400 millió forintot kapnak a digitális startupok

2021. február 15., hétfő 13:27 | aznap frissítve

A Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. 300 millió forint támogatást nyert el a hazai startup-ökoszisztéma fejlesztésére a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett Startup Factory pályázaton. A projekt összköltsége 371,428 millió forint – írja az MTI. 

Virgo Ventures közölte: a támogatást – saját forrásával kiegészítve – a februárban indult Virgo Ventures Startup Factory 2021–2023 befektetési program finanszírozására fogja használni.

A kétéves programban az inkubátor 10-12 cég finanszírozását tervezi.

Elsősorban olyan koncepcionális, prototípus vagy növekedési fázisban lévő, vonzó üzleti ötleteket és megoldásokat keresnek, amelyek jelentős nemzetközi növekedési potenciállal rendelkeznek.

Az inkubátor érdeklődési körébe főként a digitális termékek fejlesztése tartozik, mint az AI, Big Data & Analitics, Cybersecurity, Fintech, Edtech, Digital Media, Adtech, Creative Industries, Health & Wellness, Art-Tech, IT, Ecommerce, HR Tech, IoT vagy Business Operation megoldások.

A startupok számára minimum ötmillió, legfeljebb 75 millió forint tőkebefektetés és állami támogatás nyújtható – közölték.

Rovatok