Index Vakbarát Hírportál

Túl van a régóta esedékes tisztújításon a Dunaferr

2021. március 29., hétfő 13:40

Megtartották az ISD Dunaferr Zrt. többször elhalasztott közgyűlését, amelyen megválasztották a törvényes működéshez szükséges tisztségviselőket – írja a Fejér megyei híroldal. Mikó István, a vállalat főrészvényese arról is tájékoztatott, hogy a rendkívüli közgyűlés módosította a társaság alapszabályát.

A beszámoló szerint ezután az ISD Dunaferr ügyvezetése „úgy érezte, hogy rá ezek a döntések nem vonatkoznak, vitatja a közgyűlés és az azon hozott döntések jogszerűségét”.

Az ISD Dunaferr Zrt. ezúton tájékoztatja minden partnerét, hogy 2021. március 26-án a kétes hátterű ukrán agresszorok képviselői megtévesztettek néhány kisebbségi tulajdonost, hamis meghatalmazásokkal – internetes kapcsolaton keresztül – összejövetelt tartottak, és ismételten megpróbálták átvenni a Dunaferr vezetését, hogy a vállalat vagyontárgyait jogellenesen megszerezzék. Ennek az összejövetelnek azonban semmiféle jogi alapja nem volt, a Dunaferr-re nézve semmiféle döntés nem születhetett. Természetesen a szükséges jogi lépéseket a vállalat legitim vezetése meg fogja tenni, mely vezetés továbbra is a helyén van, a termelés pedig folyamatosan biztosított a befektető aktív közreműködésével

– áll a Dunaferr sajtóközleményében. Hozzátették, hogy folyamatban van a „tényleges és legális igazgatóság működésének a helyreállítása is, ami véglegesen le fogja állítani az ukrán támadásokat”.

Mikó István a közleményben leírtakra úgy reagált:

A tulajdonos képviselői teszik a dolgukat, ahogyan arra utasítást kaptak, az iratok cégbíróságra történő benyújtását követően pedig birtokba veszik az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonát képező ingatlanokat, irodákat, iratokat, és nekilátnak kihozni a társaságot a Tankhilevich és csapata által okozott mély gödörből. Evgeny Tankhilevich nem illetékes semmilyen ügyben, ha tetszik neki, ha nem, az fog történni, amit az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlése a határozataiban rögzített.

A pénteki közgyűlés azért szenvedett többszörös halasztást, mert tavaly lejárt a megbízatása a vállalatnál cégjegyzésre jogosult személyek többségének. Az új vezetés fő feladata a hitelezőkkel való megállapodás, illetve ezen keresztül a napokban indult felszámolás leállítása lesz.

A Székesfehérvári Törvényszék március 11-én mondta ki első fokon a Dunaferr fizetésképtelenségét.

Rovatok