Index Vakbarát Hírportál

A FŐTÁV azt kéri, hogy a társasházak jelezzék fűtési igényüket

2021. április 14., szerda 22:07

A FŐTÁV arra kéri a társasházak képviseleteit, hogy ahol szükség lesz a fűtésre április 15 után is, ott jelezzék igényüket – írja az MTI. 

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a FŐTÁV szolgáltatásait igénybe vevő, mintegy 240 ezer lakossági és több mint 7 ezer üzleti, intézményi távhő felhasználó az április 15-étől kezdődő időszakban a felhasználóival kötött üzemviteli megállapodásban foglalt időpontok szerint kapcsolja ki az adott épület fűtését.

Jelenleg Budapesten több mint 430 olyan épület van, amelyben ennek alapján le kellene állítani a távhőszolgáltatást.

Az üzemviteli megállapodásban rögzített fűtésleállítási időpontoktól azonban eseti rendelkezéssel eltérő fűtéskapcsolás is kérhető, amennyiben ezt az időjárás, például egy hirtelen lehűlés, szükségessé teszi.

Eddig több mint 100 épület képviselői kérték eseti rendelkezéssel, hogy a hideg időjárás miatt ne állítsa le a cég a fűtést – írták.

Hangsúlyozzák, hogy tekintettel a jelenlegi hideg időjárásra, a FŐTÁV kéri azokat a társasházi képviseleteket, amelyek a fűtés leállítására vonatkozó korábbi döntésüket eseti rendelkezéssel módosítani kívánják, hogy ezt jelezzék a FŐTÁV-nak.

Az eseti rendelkezést a képviselőknek kell az általuk ismert módon eljuttatni a távhőszolgáltatóhoz. 

Az ilyen eltérő eseti rendelkezésű fűtésindítás vagy leállítás az április 15. és május 15. közötti időszakban kizárólag egy alkalommal díjmentes – tették hozzá.

A cég egyben javasolja az automatikus fűtésszabályozást, ennek használatával a szabályozó elektronika a külső hőmérséklet változása függvényében folyamatosan, automatikusan szabályozza a fűtést, azaz akkor indul el és áll le a fűtésszolgáltatás, amikor az szükséges, külön eseti kapcsolási igény nélkül.

Rovatok