Index Vakbarát Hírportál

A magyarországi tavak lehetnek a nyitás nagy nyertesei

2021. május 5., szerda 10:12

Egy felmérés szerint a magyarok közel fele hazai szállodában üdülne a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldása után.

Legjobban egy tóparti pihenésre, egy új város felfedezésére és egy étteremre vágynak a nyaralást tervezők – derült ki a Danubius Hotels és az Opinio piackutató friss, reprezentatív felméréséből, amelyet április végén, 1111 fős mintán készítettek.

Magyarországon a lakosság negyede (27 százalék) üdült szállodában az elmúlt 3 évben, tavaly pedig minden tizedik megkérdezett a járványveszély miatt döntött úgy, hogy a külföldi pihenés helyett egy belföldi hotelt választ a kikapcsolódáshoz. A felmérés szerint

jelenleg már a magyarok 43 százaléka tervezi, hogy hazai szállodában üdül a korlátozások feloldását követően.

A veszélyhelyzet következtében sokáig nélkülözött szállodai élmények közül leginkább a helyi és nemzetközi fogásokat kínáló svédasztalt várják a megkérdezettek (41 százalék), de nagy arányban hiányolják már a teljes körű kiszolgálás kényelmét (32 százalék), valamint a hotelek által nyújtott programokat és szórakozási lehetőségeket (30 százalék) is – közölte a vidéki hoteljeit május 13-án megnyitó szállodalánc.

Az első idei nyaraláskor legjobban arra vágynak honfitársaink, hogy

A válaszadók döntő többsége (83 százalék) elsősorban az interneten néz utána a szabadidős programoknak, de sokan spontán (42 százalék) vagy ismerősök ajánlásai alapján (31 százalék) választanak szabadidős tevékenységet. Minden ötödik nyaraló viszont (18 százalék) a hotel recepcióján is érdeklődik a lehetőségekről.

A felmérésből az is kiderült, hogy az idei nyaralást a magyarok a családdal (43 százalék) vagy a párjukkal kettesben (31 százalék) kívánják eltölteni, viszont alig akadnak olyanok, akik a rég nem látott családtagokkal (2 százalék) pótolnák be az elmaradt üdüléseket, míg a megkérdezettek ötöde (19 százalék) egyáltalán nem tervez nyaralást az idei évben.

(Borítókép: Kirándulók Agárdon 2021. április 26-án. Fotó: Zöld Fanni / Index)

Rovatok