Index Vakbarát Hírportál

10 millió dollárt tolnak bele egy magyar startupba

2021. május 13., csütörtök 17:40

Nagy nemzetközi sikert ért el a Transcend, amely 2020-ban függetlenedett az anyacégétől, az Organica Watertől. A vállalat még az 1990-es években kezdett el a szennyvíz tisztítására zöld megoldásokat szállítani, és ebből vált ki a Transcend. A startupcég egy olyan szoftvert fejlesztett, amely a mérnökökre nehezedő feladatokat tehermentesíti, automatizálja, és a több száz órás munkát mindössze hat-nyolc órára redukál.

Ehhez 15 perces előzetes adatbevitel kell, és a szoftver a munkaórák után öt különböző tervezetet hoz létre és ajánl fel árajánlatokkal együtt, így még a választási folyamatot is megkönnyíti.

A Vespucci Partners kockázatitőkealap-befektető még a magvető fázisban hárommillió dolláros befektetéssel támogatta meg a Transcendet másfél évvel ezelőtt, amely most 10 millió dolláros tőkét vont be a növekedéshez. A már említett kockázatitőkealap-befektetőn kívül két amerikai és egy holland cég fektetett a magyar-amerikai vállalatba. A startuppal kapcsolatos fejlesztések Magyarországon folynak, míg a sales és marketinges csapat az Egyesült Államokban van jelen.

Rovatok