Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt Mészáros Lőrinc volt felesége a több száz milliárdos családi vállalkozások részvényesei közül

2021. június 7., hétfő 20:10

Eltűnt a legnagyobb, korábban hivatalosan családi tulajdonban lévő vállalkozások részvényesei közül Mészárosné Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc volt felesége – írja a G7.

Az építőipari cégeket összefogó Mészáros Építőipari Holding negyedrészét már tavaly átvette volt feleségétől a vállalkozó, májusban azonban már a család tőzsdén kívüli érdekeltségeinek nagy részét birtokló Talentis Group is kizárólag Mészáros Lőrinc kezében volt, pedig ennek mintegy felét tulajdonolta Mészárosné Kelemen Beatrix korábban.

Bár a Mészáros Építőipari Holdingnál egy márciusi közgyűlést követően tűnt el a volt feleség neve a részvényesek közül, a tranzakcióra már jóval korábban sor kerülhetett, ugyanis a vállalat beszámolója szerint Mészárosné Kelemen Beatrix már 2020 végén sem volt tulajdonos. 

A Talentis Groupnál csak a napokban leadott beszámolóból derül ki, hogy időközben ezt a céget is „elérte a válás”, ezt a vállalatot tavaly év végén még ketten birtokolták. Május 31-én viszont Mészáros Lőrinc már egyedüli részvényesként döntött a társaság 6,7 milliárdos nyereségéről. Nem derült ki, hogy pontosan milyen formában kerültek ezek a cégek a volt felcsúti polgármesterhez, illetve hogy kapott-e, s ha igen, mennyi pénzt kapott a kormányközeli milliárdos volt felesége.

Az „üzleti folyamatok” eredményeképpen Mészárosné Kelemen Beatrixnak mostanra egyetlen komolyabb vállalatban maradt lényegi részesedése, amelyet egyébként amúgy is egyedül birtokolt a kezdetektől, tehát nem tekinthető családi vállalkozásnak. Ez a Hajdú Péter által vezetett Media Vivantis Zrt., amely tavaly közel másfél milliárd forintos árbevételt, illetve 70 millió forint körüli nyereséget termelt. Ez a társaság működteti a Life- és az OzoneTV-t is.

Rovatok