Index Vakbarát Hírportál

Július 1-jétől kibővítik a fővárosi rezsitámogatást

2021. június 30., szerda 15:09

Július 1-jétől még több budapesti kaphat lakásrezsi-támogatást, az igénybevétel is egyszerűbbé vált – tájékoztatta az MTI-t a Főpolgármesteri Hivatal. A támogatás évente 24 ezer forinttal, havi kétezer forinttal csökkenti a fizetendő távhő- vagy a víz-, csatorna- és szemétdíj összegét.

A támogatásra egyebek mellett azok jogosultak, akik – vagy a velük egy háztartásban élők valamelyike – magasabb összegű családi pótlékban, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, álláskeresési járadékban, nyugdíj előtti álláskeresési segélyben, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban, ápolási díjban, gyermekek otthongondozási díjában, tartós ápolást végzők időskori támogatásában, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásban, lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralékot felhalmozók részére nyújtott települési támogatásban, időskorúak járadékában részesülnek vagy a támogatás megállapításától számított három éven belül otthonteremtési támogatásban részesültek.

A támogatásra szintén jogosultak azok a budapestiek, akik – vagy a velük egy háztartásban élők valamelyike – az álláskeresők nyilvántartásában szereplő munkanélküli, közfoglalkoztatott, nevelőszülő, a Nemzeti Eszközkezelő bérlője vagy védendő gáz-, áram- vagy vízfogyasztó.

Azok a családok is jogosultak támogatásra, amelyek hátralékba kerültek közüzemi számláik kifizetésével.

A díjtámogatás számlajóváírással valósul meg, és az első számlajóváírástól kezdve tizenkét hónapon keresztül jár.

Az igényléshez szükséges dokumentumok a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, a kerületi polgármesteri hivatalok ügyfélszolgálati irodáján érhetők el és le is tölthetők.

Rovatok