Index Vakbarát Hírportál

Az csak a kezdet, hogy az üzemanyag drágul, de hoz magával sok más rosszat is

2021. június 30., szerda 09:09 | aznap frissítve

A fuvardíjak emelésére fognak kényszerülni a hazai vállalkozók – jelezte a hazai árufuvarozó vállalkozások csaknem 30 százalékát tömörítő NiT Hungary irányító testülete. Álláspontjuk szerint ennek okai a járványügyi veszélyhelyzettel összefüggő gondok is, így az eljutási távolságok és idők növekedése, a gépkocsivezetők számára több tagállamban előírt PCR-tesztelések.

Dittel Gábor, a szervezet ügyvezető főtitkára szerint az év eleje óta tapasztalt, eddig mintegy 14 százalékos gázolajár-emelkedés miatt sem kerülhető el, hogy a fuvarozók megnövekedett költségeiket a fuvardíjakban érvényesítsék.

Ilyen magas üzemanyagár esetében pedig számítani lehet arra, hogy a szállítási díjak növekedése a termékek fogyasztói árában is megjelenik, írta az enpenzem.hu.

Az irányadó északi-tengeri Brent olaj jegyzése a múlt hét végéig csak május eleje óta több mint 10 százalékkal, 67,5 dollárról 76 dollár fölé emelkedett. E hét elején azonban a piac az elbizonytalanodás jeleit mutatja, és kedden, kisebb visszaesés után, 74 dollár körüli áron ingadozott.

Rovatok