Index Vakbarát Hírportál

Váradi József „rohadt jó”, 42 milliárdos bónusz ütheti a Wizz Air vezérének markát

2021. július 24., szombat 20:43

100 millió fontos, azaz mintegy 42 milliárd forintos bónuszhoz juthat Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, amennyiben jelentős mértékben növelni tudja a légitársaság részvényeinek árfolyamát – írja a Financial Times. Ha a Wizz Air részvényesei megszavazzák a javaslatot, Váradi Józsefnek öt év alatt kellene a jelenleg 45 fonton jegyzett részvényárfolyamot 120 fontig feltornászni.

A 100 millió fontos bónusz eléréséhez továbbá 20 százalékos összetett éves növekedési ütemet kellene produkálni a részvények értéke terén a következő öt évben. Ha ez nem sikerül, viszont egy 10-20 százalék közötti értéket elérnek, akkor Váradi József 20 és 100 millió font közötti bónuszra számíthatna.

Nagy mértékű juttatások üthetnék a többi vezető tisztviselő markát is, mintegy 50 millió font értékben, s kisebb jutalmakat a teljes személyzet számára is adnának, egészen a légiutaskísérőkig bezárólag.

A tervet nagy pénzügyi tanácsadó cégek és az Egyesült Királyság Befektetési Szövetsége sem támogatja, sőt, kiadtak egy úgynevezett vörös riasztást, hogy a részvényesek ne szavazzák meg azt a jövő keddi éves ülésen.

Bill Franke, a Wizz Air elnöke viszont nem nyugtalan az ötlet miatt, szerinte ugyanis Váradi József „rohadt jó” vezérigazgató, akit mindenképp meg akarnak tartani és motiválni.

Rovatok