Index Vakbarát Hírportál

Csaknem nyolcmilliárd forintért írt ki negyedévszázados villamosokra tendert a BKV

2021. augusztus 25., szerda 07:50

Közbeszerzési felhívást tett közzé a BKV Zrt. 35 darab használt, alacsony padlós villamos beszerzésére – írta a Világgazdaság a szerdai lapszámában, amelyet az MTI szemlézett.

A kiírás szerint az év végéig egy, a jövő év folyamán 14, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 20 darab jármű beszerzését tervezi a közlekedési társaság. A közbeszerzést a BKV felhívással induló tárgyalásos eljárásként folytatja le.

Az ajánlati felhívásban az szerepel, hogy a BKV a megkötendő szerződést a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján biztosított forrásból tervezi finanszírozni, a tervezett költség ugyanakkor nem szerepel benne.

A Világgazdaság szerint a korábbi információk alapján nyolcmilliárd forintot megközelítő összeg valószínűsíthető. A lap emlékeztet, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábban használt német villamosok beszerzését javasolta a fővárosnak, előterjesztése szerint 35 darab, Frankfurtban a használatból fokozatosan kivonni tervezett jármű érkezhet a budapesti villamoshálózatba mintegy 7,7 milliárd forintért. A megvásárolandó villamosok 1993-as, illetve 1997-es gyártmányúak.

Rovatok