Index Vakbarát Hírportál

Nullaszázalékos jövedelemadón gondolkodnak a Fideszben

2021. szeptember 1., szerda 09:50

Bár nem hallott róla, hogy az Orbán-kormány érdemben foglalkozott volna a kérdéssel, ő maga megfontolandónak tartaná, hogy bizonyos bérszintig átmenetileg 0 százalékosra csökkentsék az alacsony fizetésűek személyi jövedelemadóját – mondta Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának a fideszes elnöke az ATV Voks 2022 című műsorában.

Az ötletet elsőként Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke dobta be a köztudatba nemrég a Magyar Nemzetnek adott interjújában, azt állítva, 

 az ember pedig annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni azért, mert dolgozik.

Bánki Erik most azt mondta, a 0 százalékra történő csökkentést nem többkulcsos adórendszerként, hanem egy adókedvezményként képzeli el, hasonlóan a 25 év alattiak 2022. január 1-től életbe lépő szja-mentességéhez.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 21-i rendkívüli Kormányinfón beszélt arról, hogy a magyar gazdaság látványos negyedéves sikerének a következménye az lehet, hogy az egész 2021-es évre visszatérítik a családok személyi jövedelemadóját az átlagbér szintjéig. Ehhez 5,5 százalékos gazdasági növekedésre van szükség.

Rovatok