Index Vakbarát Hírportál

Magyar óvodai fejlesztőprogram is a legjobbak között végzett a startupversenyen

2021. szeptember 24., péntek 19:52

Csaknem száz startup mérte össze tudását az iPonNovation versenyén, amelyet idén rendeztek meg először. A döntőbe végül hat vállalkozás került be a szakmai zsűri értékelése alapján.

A versenyt végül a DoBox nyerte meg, amely az Apple eszközeire koncentrálva vezeték nélküli, hordozható dokkoló állomásokat tervez és gyárt. A DoBox segítségével vezetékes egérrel és billentyűzettel is irányíthatóvá válnak az iPhone-ok és az iPad-ek, míg a DoBox Pro billentyűzetet, trackpad-et, valamint számos csatlakozót és bővíthető tárhelyet kínál az iPad-használóknak, hogy felvehessék a versenyt a laptopot használókkal.

A második helyen a Digitális Okosjáték Óvodásoknak, a DIOO-projekt végzett. A játékos iskolaérettséget vizsgáló és felkészítő rendszer 16 létfontosságú képesség területén segít a gyerekeknek 2500 különböző játékkal, felhasználóbarát, érintőkijelzős formában. A startup célja, hogy egyénre szabottan készítse fel a gyerekeket az iskolára, valamint felfedje a rejtett képességeiket, továbbá esélyt adjon a hátrányos helyzetűek felzárkózására.

A harmadik helyet az AllRYS szerezte meg, amely vegán rizskészítmény piaci bevezetésén dolgozik. Elsősorban sportolók számára fejlesztették ki az energiazselék természetes alternatívájaként mesterséges alapanyagok nélkül.

Rovatok