Index Vakbarát Hírportál

Új olasz bázist nyit a Wizz Air

2021. október 6., szerda 17:15

A Wizz Air folytatja olaszországi terjeszkedését: 16 új útvonallal bővíti kínálatát, és megnyitotta hetedik olaszországi bázisát a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtéren – tájékoztatta a légitársaság az MTI-t. A Wizz Air két Airbus A321neo repülőgéppel lesz jelen Olaszország egyik legfontosabb légiközlekedési piacán, négy új belföldi és 12 nemzetközi járat indításával kilenc országba repíti utasait, hogy az úti célok minél szélesebb választékát kínálja.

A Wizz Air Olaszországban 2004-ben kezdte meg működését, és azóta több mint 40 millió utast szállított Olaszországból induló és az oda érkező járatain, mindezt több mint 200 útvonalon.

A velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtér a hetedik az elmúlt évben alapított olaszországi bázisok sorában Milánó–Malpensa, Catania, Palermo, Bari, Nápoly és Róma–Fiumicino után. A bázisnyitás nem csupán gazdasági növekedést jelenthet a régió számára, de 70 munkahelyet is kínál a légitársaságon belül, és több mint 800 álláslehetőséget teremt a kapcsolódó iparágakban.

A két Airbus A321neo repülőgéppel tizenhat új úti cél elérhető, olyan nagyvárosok, mint Cagliari, Nápoly, Lamezia Terme, Lampedusa, Casablanca, Reykjavík, Míkonosz, Szantorini, Fuerteventura, Tenerife, Palma de Mallorca, Tallinn, London–Luton, Tel-Aviv, Prága és Sharm el Sheikh.

A Wizz Air tavaly veszteséggel zárt a járvány miatt, de már az év elején számítottak a nyári fellendülésre. A cég februári előrejelzése szerint kapacitásainak kihasználtsága idén meghaladhatja a tavalyi 80 százalékát.

Rovatok