Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Ha az állam nem vállalja, akkor nem lesz kész a Biodóm

2021. október 22., péntek 20:30

Az elmúlt egy évben álltak a Fővárosi Állatkertben álló Biodóm építési munkálatai, holott az idén kellene elkészülnie az épületnek.

A Biodómot még a fideszes városvezetés idején kezdték el építeni, ám a 2014-es 16 milliárd forintról 2019-re már 64 milliárdra nőtt a beruházás összköltsége, amelynek befejezéséhez Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint nagyjából 15-20 milliárd forintra lenne még szükség, csakhogy a budapesti önkormányzatnak erre nincs forrása.

A fővárosi önkormányzat jelezte, átadná az államnak a területet, hogy elkészüljön a Biodóm, amely eddig 44 milliárd forint kormányzati forrást emésztett fel. Gulyás Gergely kancellárminiszter a csütörtöki kormányinfón kijelentette, hogy ez Budapest projektje, és azt várják, hogy a főváros fejezze be a saját beruházását.

A kormány és az előző városvezetés hozta össze ezt a helyzetet. Mi közreműködünk, hogy ez megoldódjon, de ezt egyedül nem tudjuk és nem is akarjuk megoldani. Ha az állam nem vállalja, akkor nem lesz kész a Biodóm

– mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak.

Rovatok