Index Vakbarát Hírportál

Ősszel magára talált a szállodaipar, a Balaton ilyenkor sem veszít népszerűségéből

2021. november 15., hétfő 07:45

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a hazai szállodák jobb évet zárhatnak, mint tavaly, ám ez jóval elmarad a 2019-es rekordévtől.

A szakértő a Blikk kérdésére kifejtette, hogy idén másképpen kell figyelni a mutatókat, mivel több mint négy hónapon át zárva voltak a hotelek. Az igazi forgalomnövekedés pedig 2021 őszétől indult el, különösen októberben, de már szeptemberben is egyre többen töltötték pihenőidejüket szállodákban; ez elsősorban a vidéki vendégváró helyekre volt jellemző; a fővárosi hotelek jóval elmaradtak ettől, Budapesten gyengébb a hotelek kihasználtsága. 

A vendégek többsége a 4 csillagos vagy a 4 csillag superior kategóriát keresik leginkább, ez pedig azt jelenti, hogy egyre többen igénylik a magas színvonalú szolgáltatásokat, de a 3 csillagos hotelek vendégköre is stabilnak mondható. 

Baldauf Csaba elárulta, hogy a Balaton még ősszel is sokaknak okoz örömet, de nagyon kedvelt az északi régió, például Eger és környéke. A népszerű gyógyfürdős települések is, mint Hévíz vagy Bük is egyre nagyobb nyereséget termelnek. Az év végére érezhető forgalmi növekedés a járvány erősödésére ismét megállt, de az emberek valószínűleg bizakodóak a koronavírus helyzet gyors javulásával kapcsolatban, hiszen a karácsonyi és a szilveszter időszakra nagy az érdeklődés, és a sok a foglalás. 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke úgy véli, hogy a karácsonyi vásárok, ünnepi programok Budapesten lendíthetnek a forgalmon, vidéken ez kevésbé meghatározó. 

(via Blikk)

Rovatok