Index Vakbarát Hírportál

Nem minden hiteligénylésnél hátrány a Revolut-számlakivonat

2021. november 17., szerda 21:23

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a Magyarországon körülbelül félmillió felhasználóval rendelkező Revolut elindítja Revolut Bank nevű szolgáltatását a hazai piacon. Az MNB akkor viszont arra figyelmeztetett: csak Litvániában intézhetik problémás ügyeiket az ügyfelek, hiszen a szolgáltató a litván jegybank felügyelete alá tartozik.

A Revolut olyan globális pénzügyi platform, amely több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik világszerte, hazánkban pedig mintegy 500 ezer felhasználóval rendelkezik.

A Pénzcentrum összeállításában utánajárt, mi történik akkor, ha valaki bezárja a magyar bankszámláját, és Revolut-számláját kezdi el bankszámlaként használni, de hitelt vagy államilag támogatott otthonteremtési konstrukciót szeretne igényelni. Ilyen döntés előtt nem árt alaposan átgondolni, jó ötlet-e a magyar bankszámla bezárása, mivel a Revolutnál sem hitelek, sem pedig a hazai bankoknál elérhető otthonteremtési támogatások nem érhetők el.

A lap ezért megkereste a nagyobb magyarországi pénzintézeteket, hogy az államilag támogatott konstrukciók (CSOK, zöld hitel, otthonfelújítási hitel) igénylésénél

A Budapest Bank nem fogad el revolutos bankszámlakivonatot, és jelzáloghitelt sem folyósít revolutos számlára.

Az Erste Bank jelenleg nem fogad el revolutos bankszámlakivonatot, de mérlegelik annak lehetőségét, hogy változtassanak ezen a gyakorlaton. Náluk elvárás a hitelek folyósításánál, hogy az ügyfelek rendelkezzenek erstés számlával, így a folyósításhoz nem tudják elfogadni a revolutos számlát.

Az OTP Banknál az ügyfél itt vezetett számlájára történik a hitelek folyósítása (kivéve a hitelkiváltásokat, ami a Revolutnál nem lehetséges). A válaszból ugyanakkor nem derült ki, elfogadják-e egy revolutos bankszámlakivonatát igényléskor.

A K&H Banknál viszont amennyiben a revolutos kivonat teljesíti a pénzintézet számlakivonatoknál előírt feltételeit, akkor elfogadják. A folyósított hitelösszeg átutalása revolutos számlára pedig lehetséges egy banki technikai számla segítségével, míg az egyedi azonosító elhelyezése az ügyfél által adott megbízás alapján történik.

Rovatok