Index Vakbarát Hírportál

Sosem ért még ilyen keveset a forint

2021. november 22., hétfő 18:24

Jelentős eséssel zárta a magyar tőzsde a hétfői napot. Ez elsősorban az OTP gyenge teljesítményével hozható összefüggésbe, a bankpapír ugyanis 5,1 százalékot esett – írja a Portfolio. A BUX-index értéke a napot az utolsó záróértékhez képest 1,9 százalékos mínuszban fejezte be.

A blue chipek közül mindössze a Richter árfolyama volt képes növekedést produkálni, a Mol és a Magyar Telekom is visszaesett.

Hétfőn jellemzően a közepes kapitalizációjú tőzsdei vállalatok részvényárfolyama is csökkent, legnagyobb mértékben az Apennin papírjai, amelyeknek 2,7 százalékkal került lejjebb az árfolyama, míg az ANY árfolyamánál 1,6 százalékos esést mértek.

Történelmi mélyponton a forint

Az Index is beszámolt arról, hogy hétfő reggel tovább gyengült a forint az euróval szemben: fél 10 körül 370 körül forgott a magyar fizetőeszköz árfolyama a bankközi devizapiacon. Ez történelmi mélypont: korábban 369,19-nél nem volt gyengébb a forint az euróval szemben.

Késő délutánra a forint az euróval szemben ismét 370 fölé gyengült, a magyar fizetőeszköz ugyanis 370,15 körüli értéknél járt, ami a péntek esti szintél 0,6 százalékkal magasabb. A dollár értéke 329 forint, míg az angol font 441 forintot ér.

Rovatok