Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg termék még drágább is volt a Black Friday alatt

2021. november 23., kedd 14:23 | aznap frissítve

Egy brit független fogyasztóvédelmi szervezet, a Which? szerint 10-ből 9 termék ugyanolyan drága, vagy még drágább is volt a tavalyi Black Friday idején, mint azt megelőzően.

A szervezet hat online áruház – közt például az Amazonét – összesen 201 termékét vizsgálta meg. Ezek közül 184 ugyanolyan drága vagy még drágább is volt a 2020-as Black Friday idején, mint az előtte lévő hat hónapban. Egy Zanussi mosógép például a John Lewis internetes áruháznál 309 font volt a fekete pénteken, miközben öt hónappal korábban 249 fontért, a Black Friday után egy hónappal pedig 289 fontért beszerezhették volna a vásárlók. 

A szervezet szerint ehhez az is hozzájárult, hogy tavaly a koronavírus-járvány miatt gyakoriak voltak az áringadozások. Mindemellett aggasztónak találták, hogy Black Friday alatt háztartási cikkeket vásárlók legalább negyede nem néz utána az áraknak, mielőtt megvásárolna valamit. A gyerekjátékokat vásárlóknál ennél még rosszabb (33 százalék körüli), a számítástechnikai eszközöknél viszont valamivel jobb (20 százalék körüli) volt az arány. 

A legújabb vizsgálatunk rámutatott, hogy a Black Friday-ajánlatok többsége nem olyan jó, mint amilyennek tűnik. Ezért fontos az, hogy az emberek utánanézzenek az áraknak, mielőtt nekivágnak a vásárlásnak

– összegezte a szervezet egyik vezetője, Ele Clark.

A Black Friday-t idén hivatalosan november 26-án tartják, Magyarországon azonban néhány áruházban már november 19-én sort kerítettek az akcióra.

(via The Mirror)

Rovatok