Index Vakbarát Hírportál

Bővíti portfólióját a 4iG

2021. december 8., szerda 19:47 | aznap frissítve

A nyugat-balkáni régióban bővíti telekommunikációs portfólióját a 4iG Nyrt. A cég adásvételi megállapodást kötött az ALBtelecom nyolcvanszázalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról a török tulajdonú Cetel Telekommal.

Albánia piacvezető vezetékes internet- és tévészolgáltatójáról van szó, amely jelentős saját hálózattal bír a mobiltelefon-piacon is. A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, írta az MTI.

Az ALBtelecomban a kisebbségi tulajdonos az albán állam marad. A cég részvénycsomagja több lépésből álló tranzakcióval kerül a 4iG tulajdonába. Ennek révén Törökország egyik legjelentősebb vállalatcsoportja, a Çalik Holding három százalék körüli tulajdont szerezhet a magyarországi infokommunikációs nagyvállalatban. Az együttműködés további közös üzleti lehetőségeket nyithat a Çalik Holding és a 4iG számára a balkáni térségben, illetve Közép-Ázsiában.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint az ALBtelecom erős növekedési potenciállal rendelkező távközlési szolgáltató, az akvizíció fontos lépés a nyugat-balkáni távközlési szektorban megkezdett terjeszkedésben, amely további lehetőségeket nyithat az albán telekommunikációs és informatikai piacon.


 

Rovatok