Index Vakbarát Hírportál

Negyedáron adtak túl Vajna Tímea becsődölt gyémántüzletének ékszerein

2021. december 13., hétfő 10:15

Hatodik nekifutásra, az eredetileg tervezett ár kevesebb mint negyedéért kelt el Vajna Tímea ékszercéges érdekeltsége, amely még 2019-ben ment csődbe és zárt be.

A Dorottya Diamond Palace Kft. megmaradt készleteit korábban már több alkalommal is árverésre bocsátották, árukat pedig az eredetileg tervezett 5,7 millióról folyamatosan csökkentették, de így sem akadt rájuk vevő egészen idén májusig. Az üzletben a kormányközeli milliárdos Andy Vajna özvegye résztulajdonos volt a Beauty Enterprises Kft.-n keresztül. A 24.hu most úgy értesült, hogy

1,28 millió forintért adtak túl az ékszerkészleten és a bolt berendezési tárgyain, ami kevesebb, mint az eredeti tervek szerint előirányzott ár negyede.

A lap felidézi, hogy az ékszerbolt vagyontárgyaira szeptemberben hirdetett nyílt pályázatot legutóbb a felszámoló Lubin Invest Zrt., ekkor a becsértéket 1,6 millió forintban határozták meg, a minimálárat pedig – amelynél kevesebbért nem adható el a vagyon – 1,28 millió forintban. A nyertes pontosan ennyit fizetett, vagyis egy árva fityinggel sem adott többet a meghatározott minimális árnál.

A csomagban elvileg 137 ékszer volt, a pályázathoz mellékelt listán fekete gyémántok, kő nélküli aranygyűrűk és többféle féldrágakő, turmalin, zafír és opálkő szerepeltek, amelyek értékét összesen egymillió forintra tették. Az üzlet berendezését 600 ezer forintra árazták, ebbe vitrin, kamera, hét páncélszekrény, kávéfőző és a fürdőszobabútor tartozott.

A Dorottya Diamond Palace Kft. az Opten korábbi céginformációs adatai szerint 2015-ben négy alkalmazottal indult, amiből egy hónappal későbbre 16 lett. Ez a szám 2018-ban először 12 főre csökkent, majd tízre, míg végül mindenkit elbocsátottak, a Vörösmarty tér közelében lévő boltot pedig bezárták.

(via 24.hu)

Rovatok