Index Vakbarát Hírportál

Megint megszerzett egy szállodát Mészáros Lőrinc

2021. december 17., péntek 16:16

Ismét beújított egy négycsillagos szállodát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels. A Hotel Eger & Park százszázalékos tulajdonjogának megszerzésével már három szállodával rendelkezik Eger térségében a társaság.

Az ugyancsak a kormányközeli milliárdos érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels az Opus MTI-hez eljuttatott közleménye szerint már alá is írta az adásvételi szerződést a szálloda megszerzéséről. Ezzel a cég a legjelentősebb turisztikai szereplővé vált a térségben: eddig a közeli egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra tartozott a Mészáros-féle társasághoz, ehhez csatlakozik most a Hotel Eger & Park.

A közlemény szerint a 214 szobás Hotel Eger & Park megvásárlásával a Hunguest Hotels tovább erősíti pozícióját a vidéki, nagy kapacitású szállodák piacán. Az egyéni vendégek és a konferenciaturizmus körében is népszerű szálloda stabil bevételtermelő képességgel bír, így Mészáros Lőrinc ezúttal sem járt rosszul.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll a hevesi megyeszékhely, mindössze a nagy múltú fürdővárosok előzik meg.

Rovatok