Index Vakbarát Hírportál

Interaktív térképen láthatók az elektromos töltőállomások

2021. december 18., szombat 15:27

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb negyedéves statisztikai jelentése szerint 45 százalékkal nőtt a nyilvánosan elérhető elektromos töltőberendezések száma a második negyedév végére az előző év azonos időszakához képest, írta meg az InfoStart

Magyarországon nyilvános elektromos töltőberendezést a MEKH által kiadott engedély birtokában lehet üzemeltetni. A hivatal nyilvántartásai és az engedélyesek adatszolgáltatása alapján 2021 második negyedévének végén 1627 darab nyilvános, engedélyköteles tevékenység keretében üzemeltetett töltőberendezés volt Magyarországon. Ezek a töltőállomások mostantól interaktív térkép formájában is megtekinthetők a MEKH oldalán.

A második negyedévben két megye kivételével (Tolna és Vas) mindenhol bővülés figyelhető meg a töltőállomások számában. A legnagyobb növekedés Békés és Veszprém megyében volt (33 és 32 százalék). A darabszámok tekintetében továbbra is Budapest vezet 596 darab berendezéssel, majd ezt követi Pest megye 192 darab töltővel. Tolna és Nógrád megyében található a legkevesebb töltő (12-12 darab).

A tisztán elektromos gépjárművek (5E kategória) száma az előző negyedévhez képest 20 százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámmal ellátott gépkocsik 22 százalékos növekedést értek el a negyedévben.

Rovatok