Index Vakbarát Hírportál

Tizenkét startup képviseli Magyarországot a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén

2022. január 5., szerda 13:48

Az INPUT Program és az Express Innovation Agency közös szervezésében tizenkét magyar startup mutatkozhat be a Consumer Electronics Show-n (CES) Las Vegasban január 5–7. között. A résztvevők a rendezvényt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a Szilícium-völgyben – tájékoztatott róla az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az ITM kifejti, hogy a startupokat egy kétkörös folyamatban választották ki, a szakmai felkészültség és elért eredmények mellett a várható fogadókészséget és az angolnyelv-tudást is figyelembe vették. A csapatokat az eseménnyel és az amerikai piaccal kapcsolatos információkkal látták el, segítséget kaptak előadásuk tökéletesítésében, és személyre szóló tanácsokat hazai és nemzetközi szakemberektől, köztük szilícium-völgyi befektetőtől. A tizenkét techstartup a CES-kiállítás után közel egyhetes tanulmányúton pallérozódhat, számos üzleti találkozón bizonyíthatja képességeit.

Az INPUT Program színvonalas külpiacra segítő szolgáltatásai a hazai startupokat valódi értékkel, tudással és kapcsolatrendszerrel gazdagítják, általuk a lehetséges külföldi partnerek tehetséges, magasan képzett, innovatív vállalkozókat ismerhetnek meg. Az ötleteik valóra váltásához tőkét kereső startupokat a célpiacot alaposan ismerő nemzetközi szakemberek is támogatják a sikerhez vezető úton. A csapatok élőben tesztelhetik felkészültségüket a Pitch Global-eseményen, ahol befektetők előtt mutatkozhatnak be. A magyar palettán ezúttal új generációs légúti inhalátor, hordozható bioszenzoros készülékek, a műanyag hulladékból 3D-nyomtatási alapanyag otthoni előállítására alkalmas gépek és a kártevők elleni védekezést szolgáló, valós idejű döntéstámogatás-fejlesztési tervek is szerepelnek

– magyarázta a közleményben Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese arról informált, hogy az ügynökség célja, hogy tudományterülettől függetlenül a teljes ökoszisztémát segítse az innováció magjának elültetésétől a piaci hasznosításig. 

(via ITM)

Rovatok