Index Vakbarát Hírportál

Mártha Imre: Orbán Ráhel és Tiborcz István nagyon rendes utcabeliek

2022. január 10., hétfő 15:51 | aznap frissítve

Mártha Imrét meglepte, hogy ilyen erejű lejáratókampány zajlik ellene, de ennek ellenére nem tervez lemondani a Budapesti Közművek (BKM) vezetéséről. 

Egy lapinterjúban azt mondta: „megdöbbentette”, hogy ilyen komoly lejáratókampány folyik ellene. „A Petőfi Rádióban, egy állami tulajdonú zenei csatornán az óránkénti hírekben téma vagyok. A magyar közszolgálati televízió híradója és a teljes NER-médiabirodalom foglalkozik egy magyar magánszeméllyel, aki nem politikus, soha nem is volt párttag sehol.” 

A fotóknak, amik rólam, a házamról, az autómról megjelentek, egy részét vagy titkos adatgyűjtéssel, vagy megfigyeléssel szerezték

– mondta, hozzátéve, hogy szerinte 2021 nyár végén és ősszel gyűjtötték össze az adatok nagy részét. Mártha Imre mindeközben tagadta azt a sajtóhírekben megjelent felvetést, miszerint magánnyomozót bérelt volna a szivárogtató megtalálásához.

A közműcég vezetője ~ ahhoz kapcsolódva, hogy a róla megjelent cikkekben „Gyurcsány-fiókának” nevezik – emlékeztetett arra, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) élére először az első Orbán-kormány idején nevezték ki. „Aztán ment tovább az élet, és Gyurcsány Ferenc felkért, hogy folytassam ezt a munkát. Szerintem ez komoly érték” – tette hozzá. 

Mártha Imre mindeközben hangsúlyozta, hogy valóban nem él rosszul, de szerinte az utóbbi húsz-huszonöt évben meg is dolgozott ezért. 

A huszonöt év során adózott, bevallott magánjövedelmem, plusz a családi cégünk tevékenysége bőven fedezetet nyújt az általam folytatott életvitelre

– mondta, majd azt is hozzátette, hogy „az elmúlt tíz év alatt az összes nyaralásom nem került annyiba, mint a NER kedvenc magángépével egy kör Budapest felett”.

Az interjúban sorra vették azokat a luxusingatlanokat és -ingóságokat, amelyek a lejáratókampányban előkerültek. Mártha Imre szerint többször is túloztak az ingatlanok méretét, illetve árát illetően a sajtócikkekben. Svábhegyi – állítólag kétmilliárd forintot érő – villájáról azt mondta, hogy 122 millió forintért vették 2009-ben. Erről szerinte „ordenáré túlzások” jelentek meg. „A telekrészünk 1200 négyzetméter, a lakóház pedig 350 és nem 2240 négyzetméter, amit harsognak.”

Ahogy a sajtóban is megjelent, pár éve ide költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István. Szoktunk integetni, nagyon rendes utcabeliek

– fűzte hozzá a közműcég vezetője, aki korábban arról is beszélt, hogy a sajtóban megjelent cikkek miatt bíróságra megy

(via hvg.hu)

(Borítókép: Mártha Imre. Fotó: Szováthy Kinga / Index)

Rovatok