Index Vakbarát Hírportál

Rekordév jöhet a fővárosi albérletpiacon

2022. január 11., kedd 16:28

Az elemzők szerint idén az eddiginél is nagyobb iramban drágulhat majd a budapesti albérletpiac. Amennyiben tovább normalizálódik a fővárosi turizmus és újra beindul az Airbnb-lakások kiadása, a budapesti bérleti díjak az év második felére elérhetik a 170 ezer forintot is havonta.

Folytatódik az áremelkedés a budapesti albérletpiacon, előrejelzések szerint a bérleti díjak az év második felére akár a válság előtti szintet is elérhetik. Bár 2020-ban látványosan bezuhant az ingatlanpiac, a tavaly márciusi mélypont után az árak emelkedni kezdtek, decemberben már átlagosan 157 ezer forintot kértek egy budapesti albérletért. Ez a trend várhatóan 2022-ben is folytatódik – tudtuk meg a Rentingo.com keddi elemzéséből. 

Amennyiben nyáron tovább normalizálódik a fővárosi turizmus, és újra beindul az Airbnb-piac, a budapesti bérleti díjak az év második felére elérhetik a válság előtti szintet, ami átlagosan csaknem 170 ezer forintot jelent. Sőt az elemzők szerint az idei akár rekordév is lehet az albérletpiacon. 

Míg 2021-ben az újraindult gazdaság, az erősödő fizetőképes kereslet és az ingatlanárak emelkedése okozta az albérletárak növekedését, addig idén ehhez hozzáadódik a jegybanki alapkamat emelkedése is, ami befolyásolja a bérbeadók hozamelvárását. 

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok