Index Vakbarát Hírportál

Az Auchannál is jelentősen emelik a béreket

2022. január 19., szerda 08:34

Sikeresen megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és az Auchan vezetése, amelynek köszönhetően magasabb mértékben emelkednek a bérek az üzletláncnál, mint az előző években – derül ki a cég sajtóközleményéből. Az Auchan ezzel a harmadik bolthálózat az Aldi és a SPAR után, ahol sikerült megegyezni a béremelésről.

A szakképzettséget nem igénylő áruházi dolgozók a teljesítménytől függően bruttó 320 000 forinttól 421 000 forintig terjedő kezdőfizetést kapnak idén januártól. 

Ha a vállalat eléri a megcélzott gazdasági eredményeket, akkor az említett összeget júliustól bruttó 342 000 forinttól 445 000 forintig emelik. 

Az Auchan béremelést ígér a szakképzettséget igénylő pozícióknál is, a pékek jövedelme például az év második felétől bruttó havi 485 000 forintra nőhet, a logisztikán dolgozó munkatársak a próbaidő lejárta után a teljesítmény alapú prémiummal kiegészülve átlagosan havi bruttó 500 000 forintot is zsebre tehetnek. 

A bérek két lépcsőben január 1-jétől és július 1-jétől emelkednek, amire a vállalat összesen 3,2 milliárd forintot fordít. A béreken kívül továbbra is biztosítva vannak az egyéb juttatások, sőt az útiköltségeket is támogatják. 

Rovatok