Index Vakbarát Hírportál

Özönlenek az szja-visszatérítések, nem bírja a rohamot több bank applikációja

2022. február 11., péntek 12:59

Elkezdték utalni az egyszeri állami juttatásokat, a megnövekedett forgalom és felhasználói aktivitás miatt elérhetetlenné vált a George App. De a CIB és a K&H sem úszta meg.

Olvasónk jelezte, hogy órák óta nem elérhető az Erste Bank applikációja, a George App. A pénzintézet közleménye szerint technikai probléma lépett fel, dolgoznak a hiba kijavításán, és türelmet kérnek.

Ebben az időszakban: 

Az Index megkeresésére az Erste Banktól azt a választ kaptuk, hogy

az egyszeri állami juttatások érkezésével kapcsolatos megnövekedett felhasználói aktivitás miatt vált átmenetileg elérhetetlenné  a George App.

A pénzintézet február 4-e és február 7-e között rendszerkarbantartást végzett, emiatt több online szolgáltatásnál voltak fennakadások. Az akkori leállás ugyancsak érintette a George Appot, de mellette a George Web és az Erste TeleBank sem volt elérhető

A tömeges visszatérítések több banknál is fennakadásokat okoztak. A K&H e-bank és mobilbank szolgáltatásaiban kimaradások tapasztalhatóak, és a CIB Bank is mobilbanki fennakadásokról számolt be. Mint írják, CIB bank Mobilalkalmazás működésében időszakos kiemelt terhelés miatt lehetnek gondok.

(Borítókép: Ruzsovics Dorina / Index)

Rovatok