Index Vakbarát Hírportál

Minden Opelnek lesz elektromos változata

2022. február 11., péntek 10:50

Az Opel minden modelljét elektromos, akkumulátoros hajtású változatban is tervezi forgalmazni kettő éven belül. A belső égésű motoroknak nemsokára lejár az ideje az Opel vezérigazgatója szerint.

Az Opel jelentős akkumulátortechnológia-fejlesztési beruházást hajt végre. 2028-tól már egyáltalán nem is terveznek belső égésű motorokat gyártani, sem értékesíteni. Az elektromos modellek hatótávolságának és töltési sebességének növelésére összpontosítják elsősorban a fejlesztéseket – írta az MTI.

Azon dolgozunk, hogy egy perc alatt harminckettő kilométert tölthessünk bele egy autóba. Arra számítok, hogy az évtized közepére ez az Opel-modelleknél már így is lesz. A jövőre nézve, modelltől függően, ötszáz–nyolcszáz kilométeres hatótávolsággal számolunk. Az elektromos autókat gyorsabban szállítjuk, mint a belső égésű motoros autókat, ezért elsősorban az elektromos meghajtású járműveket szolgáljuk ki chipekkel. Az Opel így kíván hozzájárulni az elektromos autók számának növeléséhez Németországban és Európában

– nyilatkozta Uwe Hochgeschurtz, az Opel vezérigazgatója az Augsburger Allgemeine című lapnak pénteken.

Az Opel kifejezetten a kultikus, 1970-es évjáratú Manta modelljét szeretné legjobban tisztán elektromossá tenni az évtized közepére. Teljesen újraértelmezve, jóval tágasabb belső térrel bocsátanák újra a piacra.

Rovatok