Index Vakbarát Hírportál

Ezt feltétlenül érdemes tudnia, ha a Lidlnél vállalna munkát

2022. március 1., kedd 11:28

A hazai kiskereskedelmet érintő talán legnagyobb változás, hogy a diszkontáruházak átvették a vezető szerepet. Közöttük a Lidl Magyarország hosszú ideje a magyarok egyik nagy kedvence, ha bevásárlásról van szó. Ám a vállalat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a munkaerőpiacon is az első és egyben legjobb választás legyen. De milyen konkrét lépéseket tesz azért a Lidl, hogy bevonzza, toborozza és hosszú távon meg is tartsa munkatársait? A témában Tőzsér Judit vállalati kommunikációs vezetőt kérdeztük.

Munkahelyválasztásnál a legfontosabb elem, ami egy jelentkező számára figyelemre méltó lehet, természetesen a bér. Az utóbbi években a diszkontláncok rengeteg magyar dolgozó számára hivatkozási alappá váltak a fizetéseket nézve, legfőképp a fizikai munkakörökben. Mindez a teljes hazai munkaerőpiacra kedvező hatással volt, hiszen nagyon sok vállalatnál belátták, hogy tartani kell a lépést a munkavállalók megbecsülését illetően.

A vonzó fizetés azonban mégsem minden, sokat számítanak egyebek közt a juttatások, valamint a stabilitás, a megbízhatóság, a fejlődési és előrelépési lehetőség is, különösen ebben a nehezebb időszakban. Mit kínál a Lidl összességében, amivel a munkaerőpiacon verhetetlenné válhat?

A folyamatos bővülés nem lenne lehetséges sok-sok jelentkező nélkül

A Lidl Magyarország egyedülálló ütemben és mértékben fejleszti munkavállalói bérét, akik ennek megfelelően versenyképes fizetéseket és béren kívüli juttatásokat kapnak. A 2022-es gazdasági év során az inflációt meghaladó mértékű béremelés eredményeként több mint 52 milliárd forintot fordítunk bérköltségre, ezzel is támogatva a hazai gazdaságot – hívta fel a figyelmet Tőzsér Judit.

Megjegyezte továbbá, hogy a Lidl fair munkáltatóként azt is szem előtt tartja, hogy a dolgozók a fizetésüket jellemzően a tárgyhót követő hónap második munkanapján megkapják. Emellett garantálják azt is, hogy minden munkában töltött idő kifizetésre kerüljön, ezért a munkaidőt másodpercalapon számolják el.

Sokatmondó adat, hogy az áruházlánc az elmúlt egy év során jelentős mértékben, több mint 1200 fővel bővítette munkavállalói létszámát, vagyis immár több mint 8500 főt foglalkoztat. A Lidl pozícióit megpályázó álláskeresők száma azonban jócskán felülmúlja a teljes létszámot is: míg korábban átlagosan havonta 4 ezer pályázat érkezett be a vállalathoz, ez a pandémia alatt átlagosan 11 ezer lett. A világjárvány előtti időszakban a munkaerőhiány következtében kialakult egy munkaerőpiaci verseny a legjobb pályázókért, ám mára a piac ismét kínálativá vált. A kommunikációs vezető szerint a Lidl sikerét a vonzó munkahelyi feltételek és a tisztességes bánásmód alapozta meg, amely a kezdetektől fogva jellemző volt a vállalatra.

Azt látjuk, hogy felértékelődött a rugalmas munkarend és munkaidő iránti igény, valamint a biztonság mint munkáltatói érték. Így különösen büszkék vagyunk arra, hogy ezekben a nehéz időkben is stabilitást és megbízhatóságot jelent a Lidl Magyarországnál dolgozni – emelte ki Tőzsér.

Lássunk a bérpapíron túl!

Nemzetközi trend – különösen az elmúlt két évet tekintve –, hogy a mindennapi életben fontossá vált az egészség és az egészségmegőrzés szerepe. A Lidl béren kívüli juttatásokat biztosító csomagjának egyértelműen kiemelt eleme a nagy értékű egészségbiztosítási program. Vállalatunk a program keretében komplex egészségügyi szolgáltatást nyújt minden munkavállalója számára, ami országszerte magánklinikai környezetben kínál számukra prevenciós és a gyógyulást elősegítő kényelmes, gyors és ingyenes megoldásokat. Ennek keretében a munkavállalók ingyenesen jogosultak többek között járóbeteg-ellátásra, laborvizsgálatokra, diagnosztikai vizsgálatokra, gyógykezelésekre és ambuláns műtétekre is – hangsúlyozta Tőzsér.

Emellett az alkalmazottak minden hónapban Lidl étkezési kártyájukra kapnak támogatást, melynek összege 8 órás munkavállaló esetén bruttó 37 856 forint. Továbbá a munkavállalóknak egy akár 50 százalékos kedvezményt nyújtó kedvezményprogram is rendelkezésükre áll, amelyet többek között telekommunikációs, turisztikai, sport- vagy szabadidős szolgáltatásokra vehetnek igénybe, de ezeken kívül számos egyéb juttatásban is részesülhetnek.

Képzések: a jó munkahelyi légkört egy jó főnök alapozza meg

Kiemelten fontosnak tartjuk munkavállalóink felkészültségét és hozzáállását, hiszen ez sikerünk egyik alapja. Ennek érdekében folyamatos képzési lehetőséget biztosítunk minden munkavállalónk számára – fogalmazott Tőzsér.

Elmondható az is, hogy a Lidl minden vezetőjét fejleszti annak érdekében, hogy a munkavállalók modern és emberközeli bánásmódban részesüljenek. Nem utolsósorban ennek köszönhető, hogy a vállalatot 2022 januárjában a rangos nemzetközi Top Employer elismeréssel jutalmazták – magyarázta.

Jövőkép és tervezhető karrierív mindenkinek

A Lidlre jellemző, hogy a megüresedő vezetői pozíciókat elsősorban a meglévő, tehetséges munkavállalókkal tölti fel, akik bizonyították szakmaiságukat, vállalati elkötelezettségüket. Ennek köszönhetően például a boltvezetőink 90 százalékát belülről választjuk ki, és folyamatosan gondoskodnunk az egyes és kettes számú helyettesek fejlesztéséről. Szintén kiemelendő, hogy a Lidl minden munkavállalója részt vesz évente a Talent Management programban, melynek keretében a vezetőik értékelik munkatársaik elmúlt éves teljesítményét és kompetenciáit. Ezt követően meghatározzák a munkavállaló részére a jövőre vonatkozó fejlesztési intézkedést.

Az interjú az Index és a Lidl Magyarország tartalmi együttműködésének keretében valósult meg.

(Borítókép: Lidl)

Rovatok