Index Vakbarát Hírportál

Zalaegerszegen autóelektronikai fejlesztésbe kezd a Bosch

2022. március 8., kedd 19:46

Elektromos és önvezető járművekhez fejlesztenek majd egyebek mellett vezérlő rendszereket, elektromos motorokat.

Csaknem 10 millió euró ráfordítással új kutatás-fejlesztési központot hoz létre Zalaegerszegen a magyarországi Bosch-csoport – közölte a cég az MTI-vel. A cég fókuszában a vezetéstámogató rendszerekhez, valamint az autonóm vezetéshez kapcsolódó fejlesztések és tesztelések állnak majd. Ezek közé tartozik a radar- és kameraalapú rendszerek kivitelezése vagy a LIDAR elvén működő távolságmeghatározás, amely lézeralapú távérzékelésre szolgál.

Az itt dolgozó szakemberek az elektromos és önvezető járművekhez kapcsolódó munkájuk során részt vesznek az autóipari elektronika, a vezetéstámogató rendszerek, a műszerfalak, a kormányvezérlő rendszerek, az elektromos motorok, valamint az ABS-rendszerek fejlesztésében és tesztelésében is.

A ZalaZone mellett elhelyezkedő, 10 ezer négyzetméteres telken egy 2000 négyzetméteres irodaépületet építenek, de kialakítanak egy nyolc tesztautó-szerelő állomással, valamint diagnosztikai műszerekkel felszerelt 1500 négyzetméteres műhelyt is, amely alkalmas lesz a belső égésű, valamint az elektromos motorral felszerelt autók tesztelésére is.

A tervek szerint az épületeket 2023 végén adják át, a teljes beruházás pedig 2025-ben készül el.

Rovatok