Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a termelés Bige László Nitrogénművében

2022. április 4., hétfő 17:16

Egy hónapos szünet után újraindította az ammóniatermelést a Bige László tulajdonában lévő Nitrogénművek – írja az MTI a cég közleményére hivatkozva.

A Nitrogénműveknél az orosz–ukrán háború által okozott rendkívüli helyzetre hivatkozva állították le a termelést március elején.

Közleményükben hétfőn jelentették be a termelés újraindítását. „Az újraindítás tapasztalt kollégáinknak köszönhetően sikeres volt, és a mai naptól 4400 tonna késztermék kerül le a szalagokról Pétfürdőn naponta, ugyanakkor a nyári szezon rendkívüli kihívások elé állítja az iparágat a várhatóan magas szinten maradó energiaárak miatt” – nyilatkozta Fábry Eszter, a vállalat vezérigazgatója.

Közölték azt is, hogy az értékesítés egyes termékek esetében folyamatos maradt márciusban, az újonnan jelentkező igényeket viszont már csak a termelés újraindításával tudja kiszolgálni a társaság. Jelezték továbbá, hogy még a műtrágyázási szezon végén is erőteljes exportkereslet tapasztalható. 

A közleményben ezenfelül azt írták: a vállalat vezetése bízik benne, hogy a hazai mezőgazdaságban hiányzó, utolsó pillanatra halasztott beszerzések is megjelennek a piacon Európa más országaihoz hasonlóan, és Magyarország idei mezőgazdasági teljesítménye nem marad el a megszokottól. 

A Nitrogénművek továbbra is szorosan nyomon követi a rendkívül volatilis piaci környezetet, elsősorban a mezőgazdaságnak szükséges tápanyagellátás fenntartásának érdekében, de kényszer esetén készen állva a termelés újbóli csökkentésére vagy teljes leállítására – áll a Nitrogénművek közleményében.

Rovatok