Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk megvenné a Twittert

2022. április 14., csütörtök 13:01

41 milliárdos ajánlattal sokkolta a piacot.

A milliárdos Elon Musk felajánlotta, hogy megvásárolja a Twittert 41 milliárd dollárért (14 150 milliárd forintért), alig néhány nappal azután, hogy elutasította a közösségimédia-vállalat igazgatótanácsában elfoglalt helyét.

Musk részvényenkénti 54,20 dolláros ajánlati ára, amelyet csütörtökön tett közzé egy hatósági bejelentésben, 38 százalékos prémiumot jelent a Twitter április 1-jei záróárához képest, amely az utolsó kereskedési nap volt, mielőtt a Tesla vezérigazgatójának több mint 9 százalékos részesedése a vállalatban nyilvánosságra került.

A Reuters szerint a Twitter részvényei 12 százalékot ugrottak a hírre a tőzsdei kereskedésben.

„A befektetésem megtétele óta mostanra rájöttem, hogy a vállalat a jelenlegi formájában nem fog gyarapodni és nem fogja szolgálni ezt a társadalmi szükségszerűséget. A Twittert magáncéggé kell átalakítani” – írta Musk a Twitter elnökének, Bret Taylornak címzett levelében.

„Az ajánlatom a legjobb és utolsó ajánlatom, és ha nem fogadják el, újra kell gondolnom a részvényesi pozíciómat” – írta Musk a terveiről.

A hét elején Musk azt mondta, hogy elvetette azt a tervét, hogy belépjen a Twitter igazgatótanácsába, éppen akkor, amikor a megbízatása megkezdődött volna. Az igazgatósági szék elfoglalása megakadályozta volna őt a vállalat esetleges felvásárlásában.

(Borítókép: Elon Musk 2020. szeptember 3-án. Fotó: Maja Hitij / Getty Images)

Rovatok